© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 0?

19  maart 2016

Brabantia VE1 - Tivoli VE1 3-1

Na twee weken met afgelastingen stond vandaag de tweede wedstrijd sinds 28 november op het programma, een lastige wedstrijd bij d’n Brab. Het zijn geen begaafde technici of Usain Bolt’s, maar een team dat het de Tivolianen door veel strijd altijd lastig weet te maken en waar moeilijk van wordt gewonnen. De zandbak annex knollentuin lag er weer als vanouds bij. Hobbels, kuilen, ontbrekende stukken zijlijn en een veld zonder cornervlaggen vormden vandaag het strijdtoneel. Met vier wissels, die zich in de gedaante van Robert hadden verenigd, werd begonnen aan de wedstrijd. Toen de scheids floot werd de bal aan het rollen gebracht, of stuiteren beter gezegd. Echte mogelijkheden lieten lang op zich wachten, de eindfase was aan beide kanten vaak slordig. Wat wel opviel, was dat onze rechterkant en dan met name het aanvallende gedeelte wat te wensen over liet in het eerste gedeelte, maar dat werd door de defensie waar nodig meestal goed opgevangen. Als goed voetballen niet lukt, moeten de kansen gecreëerd worden uit spelhervattingen. De tweede corner van Tivoliaanse zijde leverde dan ook de eerste treffer op. De corner van Hakan kwam hoog voor het doel, werd nog door een of meerdere spelers getoucheerd en belandde voor de voeten van Perry. Hij tikte simpel binnen en tekende met zijn eerste treffer sinds 12 september voor zijn vierde van het seizoen: 0-1. Tivoli kwam iets beter in de wedstrijd en verscheen vaker voor de Brabse goalie, zonder dat zij het spel echt gingen dicteren. Het aanvalsduo Rick-Hakan is logischerwijs nog niet erg op elkaar ingespeeld en dat komt de doelpuntenproductie vooralsnog niet ten goede, maar dit zal op korte termijn ongetwijfeld beter gaan. De tweede helft begon op z’n zachtst gezegd beroerd. Net als tegen EFC kreeg Bert nu wederom binnen drie minuten een doelpunt te incasseren. Ook deze kwam, hoe kan het ook anders, uit een corner. De voorzet werd afgeslagen, maar de afvallende bal werd met een bekeken schot tussen de palen geplaatst: 1-1.  Hoewel er op papier weinig te duchten valt van Brabantia, werd het gevoel op een goede afloop per minuut kleiner. De 2-1 kwam dan ook niet echt als een verrassing. Tien minuten na rust werd een voorzet op maat beheerst binnen geschoten, dus de Tivolianen konden in de achtervolging. Het voordeel van een redelijk vroege achterstand is dat je nog tijd hebt om dingen recht te trekken. Om maar met de woorden van El Salvador te spreken: “Ieder nadeel heb z’n voordeel…” Maar het rechttrekken bleek moeilijker dan het leek, nog steeds werden er nauwelijks enorme kansen gecreëerd. Brabantia kon redelijk makkelijk stand houden en zelfs denken aan meer. Dit kwam er dan ook. Vijf minuten voor tijd wist Bert een schot te pareren, maar de rebound werd onberispelijk binnen geschoten: 3-1. Dit was tevens de uitslag. Een off-day… In een seizoen waarin eigenlijk alles lijkt te lukken, heb je er schijnbaar ook dagen als deze tussen zitten. Maar gezien de twee nederlagen tegen Brabantia van afgelopen seizoen, kwam dit ook niet echt als een verrassing. Als de Paashaas weer vertrokken is, wacht de ultieme kans op revanche. Tegen Woenselse Boys is het de ideale gelegenheid om deze nederlaag en die uit de heenwedstrijd recht te zetten. De webryder, Marc van Hout